(واژه‌های تخصصی عکاسی دیجیتال)

ساخت وبلاگ

عمق‌بیتی- عمق رنگ:    (Bit   Depth )

مقیاس طیف رنگی یا خاکستری یک پیکسل را بیان می‌کند. یک پیکسل با8 بیت در 3 رنگ اصلی، یک تصویر 24 بیتی را ایجاد می‌کند. وضوح رنگی24 بیت معادل است با7/16 میلیون رنگ

تعداد بیت‌هایی که یک دستگاه دیجیتال برای ذخیره کردن رنگها درنظر می‌گیرد. تعداد بیت‌های بیشتر، تعداد رنگ بیشتر و با طیف گسترده‌تری ایجاد می‌کند. به عنوان مثال با 1 بیت: دو رنگ سیاه و سفید، 8 بیت: 256 رنگ و 24 بیت: 16 میلیون رنگ می‌توان بصورت دیجیتال ذخیره نمود.

نرم‌افزار داخلی:    (Firmware)

یک برنامه یا مجموعه دستورات کوچک که در حافظه دائمی دوربین دیجیتال نگهداری می‌شود و عملکرد دستگاه را کنترل می‌کند چنین نرم‌افزاری در تمام دستگاههایی که براساس یک سیستم کامپیوتری کار می‌کنند، یافت می‌شود و قابل به روز شدن است.

حافظه موقت:   (Buffer)

ناحیه ذخیره موقت در RAM . این حافظه موقت‌داده‌ها را موقتاً ذخیره می‌کند تا پردازنده اصلی، فرصت پردازش اطلاعات را قبل از انتقال آن به محل ذخیره اصلی داده‌ها داشته‌باشد. به عبارتی در دوربین دیجیتال پس از انتقال تصویر به C.p.u و پردازش آنها، این اطلاعات به حافظه بافر منتقل شده تا وارد کارت حافظه یا حافظه دوربین گردد، برای جلوگیری از تأخیر در عملکرد پردازش تصویر در Cup این اطلاعات در حافظه بافر انبار می‌شود تا انتقال و پردازش تصویر از C.p.u به محل ذخیره اصلی اطلاعات بدون کم و کاستی و تأخیری انجام شود.

(Exchangable Image File Format)   = Exif                                                        

فرمتی است که توسط دوربین‌های دیجیتال برای ثبت مشخصات و تنظیمات دوربین هنگام عکسبرداری استفاده می‌شود. از جمله مدل دوربین، تاریخ و ساعت عکسبرداری، سرعت شاتر و اندازه دیافراگم. این اطلاعات در ابتدای فایل  JPGذخیره شده و در محیط‌های نرم‌افزاری قابل دسترسی هستند برنامه‌هایی از قبیل:           Photo Shop-Thumbs Plus-ACD See- Comera Aid -و غیره قادر به نمایش این اطلاعات هستند.

کاهش پارازیت:  N.R   (Noise Reduction)

هنگام استفاده از حساسیتهای (Iso ) بالا پارازیت((Noise هایی در تصویر دیده می‌شود. شدت این پارازیتها به نوع و فناوری ساخت سنسور دوربین تا حد امکان این پارازیت را کاهش خواهند داد. اگر دوربین شما این قابلیت را ندارد یا تصاویر شما باز هم دارای نویز می‌باشد، می‌توان با استفاده از نرم‌افزارهای کامپیوتری نتیجه نسبتاً دلخواه خود را بگیرید.

لرزش‌گیر:  I.S   (Image Stablizer)

در برخی دوربینهای پیشرفته و لنزهای تله(Tele Photo) از فناوری خاصی استفاده می‌شود که لرزش‌ها و تکان‌های دوربین راخنثی می‌کند. این قابلیت اولین بار در لنزهای Canon به‌کار گرفته شد و در حال حاضر می‌توانید آن را در برخی دوربینهای دیجیتال گران قیمت پیدا کنید.

اتصال مستقیم دوربین به چاپگر و استاندارد Bridge  Pic:

دوربینهای زیادی قابلیت اتصال مستقیم را دارا می‌باشند( بدون نیاز به کامپیوتر). لازم به ذکر است که دوربین و چاپگر،(هر دو) می‌ایست قابلیت اتصال را داشته باشند تا پیش از این شرکتهای مختلف از استانداردهای متفاوتی برای دوربین‌های خود استفاده می‌کردند برای مثال شرکت Canonتنها از استانداردDirect Print دوربین‌ها و چاپگرهایش بهره می‌برد. بنابراین ممکن بود یک دوربین Canon قابلیت ارسال چاپ مستقیم را بر روی چاپگرهای دیگر نداشته باشد. از سال2003 میلادی یک استاندارد واحد به نام Pic Bridge توسط انجمن (Camera & Imaging Produet Association)CIPA برای برقراری ارتباط مستقیم دوربین‌های عکاسی و فیلمبرداری دیجیتال با چاپگرها شکل گرفت که به سرعت توسط شرکتهای بزرگ از جمله Canon،Sony، Pentax و Samsungمورد پذیرش قرار گرفت.

افزایش وضوح به صورت نرم‌افزاری( Software Inter Polation)

برخی دوربینها قادرند در کامپیوتر داخلی خود(C.p.u) تعداد پیکسل‌های تصویر را با روش‌های درون‌یابی ریاضی (Inter Polation ) افزایش دهند. در این روش نقاط(پیکسل‌های) جدیدی ساخته شده و رنگ آنها براساس رنگ پیکسل‌های مجاور حدس زده می‌شود.

گروه آموزش تصویربرداری و عکاسی استان یزد...
ما را در سایت گروه آموزش تصویربرداری و عکاسی استان یزد دنبال می کنید

برچسب : لغات تخصصی عکاسی, نویسنده : 2tasvirbardari-yazd7 بازدید : 260 تاريخ : پنجشنبه 18 آذر 1395 ساعت: 23:24